Jaký gril používá Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to šéfe
Jen málo příznivců grilování ještě nevidělo nějaký pořad o grilování se Zděnkem Pohlreichem, oblíbeným a pro drsné a peprné slovíčko daleko nechodícím charismatickým šéfkuchařem.
Mnoho z Vás zajímá na čem v televizních pořadech vlastně Zdeněk Pohlreich griluje. Jsou to značkové grily Weber. Jak grilovat předvedl ve dvou pořadech: Rozpal to šéfe a Šéf na grilu na TV Prima.
Zdeněk Pohlreich používá v pořadu Šéf na grilu gril od firmy Weber – typ One Touch Premium Gourmet s litinovou Sear Grate sadou a v pořadu Rozpal to šéfe používá kotlový gril Weber Master Touch.
Gril Weber Master Touch GBS
Klasický design a tradiční paliva a zároveň moderní gril? Odpověď je: Kotlíkový gril Master Touch GBS. Ne nadarmo je vůbec nejprodávanějším artiklem firmy Weber.
Chcete pestré grilování a vyzkoušet něco nového? Grilovací rošt má zase vyjímatelný střed pro snadnější aplikaci doplňkového příslušenství, mezi kterým najdete pizza kámen, wok pánev a řadu dalších komponentů pro ještě pestřejší grilování.
Průměr kotle | 57 cm |
Výška grilu | 107 cm |
Šířka grilu | 60 cm |
Hloubka grilu | 71 cm |
Termosonda v poklopu | ANO |
Hmotnost | 17 kg |
Tento gril je možné objednat ve dvou barevných variantách: klasické černé a v krémové.
Gril Weber One-Touch Premium 67 cm
Gril pro velkou párty = Gril Weber One-Touch Premium. Je největším grilem na dřevěné uhlí od značky Weber. Ke grilování slouží trojmo niklovaný rošt o průměru 67 centimetrů. S takto prostornou grilovací plochou můžete najednou připravovat jídlo víc jak pro dvě desítky strávníků.
Průměr kotle | 67 cm |
Výška grilu | 109 cm |
Šířka grilu | 78 cm |
Hloubka grilu | 78 cm |
Termosonda v poklopu | ANO |
Hmotnost | 27 kg |
Barva | černá |
Litinová mřížka Sear Grate
Sear Grate je speciální grilovací rošt z kolekce unikátních doplňkových produktů pro grily Weber Gourmet BBQ System. Sear Grate se tak skvěle hodí například pro grilování hovězích steaků, vepřových kotlet nebo krkoviček.
Chcete mít na steaku charakteristický otisk mřížky? Použijte litinovou mřížku Sear Grate.
Na správné párty nesmí chybět zábava, vybrané pití, gril a steaky … . Užijte si skvělé grilování. Užijte si grily Weber. Vyzkoušejte například recept :
Kuřecí prsa na grilu s citronem a oregánem
Připravte si, budete potřebovat:
- 4 – 6 kuřecích řízků – kuřecích prsíček
- strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného oregána
- 1 lžíce rozetřeného česneku
- 2 lžičky mleté papriky
- 11/2 lžičky hrubozrnné soli
- 1/2 lžičky pepře
Samotná příprava není složitá ani časově příliš náročná. Doba přípravy: 40 minut + 2 hodiny marinování. Kuřecí prsíčka uprostřed vodorovně prokrojíme. Z ostatních přísad smícháme a připravíme v míse marinádu. Naklepaná kuřecí prsíčka vložíme do mísy s marinádou a ze všech stran řádně potřeme. Mísu přikryjeme fólií a maso necháme 2 hodiny marinovat.
Gril rozpálíme a na středním žáru grilujeme prsíčka po dobu 8 – 10 minut. Podáváme teplé. Jako přílohu můžete zvolit čerstvý zeleninový salát nebo pečené brambory.
Další recepty na grilování si prohlédněte zde. Ať Vám chutná!
p.s.
kuchařky a recepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha si můžete vybrat v knihkupectví Martinus